Opdrachtgevers

Investeer in een goed gesprek. Dan doen wij de rest.

Iedereen heeft een netwerk, daar is niks bijzonders aan. De vraag is of je alles eruit haalt wat erin zit.

Vacatures invullen lukt alleen als je mensen écht kent. Zeker in het onderwijs. De juiste mensen bij de juiste functies vinden is een kwestie van weten wat hen beweegt. Wat hun dromen en verwachtingen zijn; hun kwetsbaarheden en angsten. Een kwestie van weten waar ze steengoed in zijn. En wat ze nog willen leren.

Alleen als je mensen écht kent, kun je scholen en onderwijsinstellingen blij maken met de juiste mens op de juiste plek. Iemand die geknipt is voor het primair onderwijs. Het MBO of HBO. Het speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs of speciaal voortgezet onderwijs. Iemand die leerlingen en studenten écht begrijpt en dwars door hun gedrag heen wil kijken. Iemand met de juiste ervaring. Iemand die de cultuur snapt. Iemand met de juiste instelling.

We willen u kennen
Investeer daarom in een goed gesprek met OnderwijsPost. Laat ons alles over de organisatie te weten komen. Laat ons de school of de stichting leren kennen; in de bestuurskamer, in de klas en op de werkvloer. Dan doen wij de rest.

De kans is groot dat we u blij gaan maken met de juiste kandidaat. Omdat we u kennen – en de kandidaat uitgebreid informeren over wat de onderwijsinstelling of stichting nodig heeft en verwacht. Omdat we de kandidaat kennen. Omdat we referenties daadwerkelijk zijn nagegaan en met eigen ogen gezien hebben hoe iemand zijn werk doet. En omdat we er zelf ook zoveel plezier aan beleven om de juiste mens bij de juiste functie en de juiste organisatie te vinden.